Setkání rodin předčasně narozených dětí, lékařů a sestřiček z FN Hradec Králové

V neděli 15. září 2019 se podařilo uskutečnit první ročník srazu, na kterém se sešli lékaři a sestřičky z Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Hradci Králové s předčasně narozenými dětmi a jejich rodiči.

V příjemných prostorách Sboru kněze Ambrože se rodiče znovu potkali a popovídali si s ošetřujícím personálem, který se staral o jejich potomky na začátku náročné cesty po předčasném porodu. Tuto příležitost tedy využili nejen k tomu, aby se pochlubili, jak vyrostla jejich miminka do dlaně, ale také aby jim poděkovali za jejich náročnou a obětavou práci. Mnoho z přítomných maminek se těšilo, že se opět shledá s dalšími, se kterými se během svého pobytu na klinice seznámily.

Celé odpoledne se neslo v přátelské a uvolněné atmosféře, kterou ještě umocnilo slunečné a teplé počasí. Rodiče hojně využívali možnost se nechat vyfotit profesionální fotografkou s lékaři nebo sestřičkami, aby tak získali jedinečnou památku pro svá nedonošeňátka.

Během akce bylo také v pokladničkách shromážděno 1919 Kč, jež přibyly na účet veřejné sbírky. Výtěžek bude v nejbližší době použit na nákup látek a dalšího materiálu na výrobu dárečků, jež dostávají maminky na sezeních konaných na Dětské klinice.

O tom, že se setkání skutečně vydařilo, hovoří reakce maminek:

“Moc ráda bych se podělila o své pocity. Děkuji jeste jednou Ivětě Koutové a Kristýně Šeflové za možnost se zúčastnit akce, která pro mě, a myslím si, že budu mluvit i za více maminek, ukázala, jaké máme úžasné dětičky a naše malé bojovníčky. Nemalé poděkovaní patří sestřičkám a doktorům a paním doktorkám z FNHK z Dětské kliniky. Díky nim jsem dnes mohla vidět spoustu usměvavých tváří nejen miminek, ale také nás rodičů. Dnešní odpoledne bylo velmi příjemné, milé, usměvavé ❤️. Ukázalo se, že každá rodina a každý doktor, doktorka, sestřička je členem jedné velké rodiny. Velké rodiny, která neměla lehký začátek, ale o to veselejší je každý pokrok, za který stálo a stojí za to bojovat.”

“Bylo super se se všemi potkat mimo zdi nemocnice v přátelském prostředí. No a kávička a dobrůtky tomu samozřejmě dodaly ten správný šmak 😉 Je úžasné, jak pomáháte maminkám v nemocnici, a ze svojí zkušenosti mohu potvrdit, jak potřebná ta pomoc je! Takže ještě jednou velký dík, že jste! 😘”

Všem zúčastněným patří velký dík za úspěšný průběh prvního ročníku setkání. Budeme se na vás těšit zase za rok.

Kristýna&Iveta